Miodrag Kostić dobitnik specijalne VIRTUS nagrade

Miodrag Kostić dobitnik je specijalne VIRTUS nagrade za doprinos zadužbinarstvu i otvaranje Palate nauke, prvog centra za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji, poklona društvu vrednog 25 miliona evra.

„Zahvaljujemo se Trag fondaciji i žiriju koji su prepoznali želju gospodina Miodraga Kostića da ostavi trajnu vrednost našem narodu. Zadužbina će širiti poruku, posebno mladima, da su znanje i humanost najveće vrednosti, i da nauka i dobročinstvo vode društvo napred”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group i članica Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića, povodom dodeljivanja specijalne VIRTUS nagrade Miodragu Kostiću.

Trag fondacija po sedamnaesti put dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID, OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler. Ova nagrada predstavlja referentno mesto za sve koji ulažu u opšte dobro i dodeljuje se sa ciljem da promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji.